Първоначално публикувано от EMo0o
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
RESURS or RiMET
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщениеАз не сипвам добавки , зимата я карам със ОМВ Алпин Дизел и нямам проблеми
OMV имат най-кофти нафта (Не дизел) и много вода.
Питай при Бобо колко коли хвърлиха помпи от OMV дизел.
Не че има по-добри алтернативи, но предупреждавам да внимаваш там.
Аз лично имам доста лош опит с дизел от ОМV.
Не само с алфата, но и с пежото на майка ми, което буквално умря на пътя от въпросната нафта.
Направи си експеримент. Вземи и сложи в една чашка алпин дизел и я остави на вън на -10 градуса.
Според тях би трябвало да седи течна и на -20, само че тук това не е така. Веднага става на пихтия и ако я прецедиш, ще видиш колко вода ще изкараш.
---------- Post added at 15:01 ---------- Previous post was at 14:59 ----------
Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщениеКолега хубаво че я караш с ОМВ Алпин Дизел,но в моя град няма ОМВ трябва за всяко зареждане да ходя до Разград или Русе а тва си е все пари.Някакви други предложения ако имате даваите
Има тема кой с какво гориво кара.
Може да я потърсиш.
Относно добавките, лично мен ме е страх да слагам, особенно ако няма нужда.
Ако двигателя вече е "родил" тогава може да се изгавриш с него и да рискуваш.
Ако има ефект добре, ако ли не, то просто си дал малко пари на вятъра.Last edited by rodeff; d.m.y г., 17:07.Alfa Romeo - 166, 2.4 JTD
Малагути Мадисон 400 cc.
Comment
-
Първоначално публикувано от bodolei Покажи съобщениеСмело мога да го твърдя,защото ми падна на черно малко руска нафта и мога да ви кажа че тягата на колата се промени ряско,все едно че и бях сложил чип на алфата.
Първоначално публикувано от RoMAN Покажи съобщениеДобавките които трябва дизелите да ползват са само 2.
1. Цетан бустър ( Cetane Booster ) за да имат по-добър респонс колите и по живи да са.
2. Добавка за прочистване на дюзите (Redex са на приемлива цена) от гадните горива които ползваме. Това е.
Comment
-
Колеги нека и аз да споделя, макар и доста скромния ми опит.
Купих си колата преди една седмица и се сблъсках със следния проблем. Покарам я малко и изведнъж започва да предърпва (като недостик на нафта) и ми светва борд компютъра и след това колата става скопена, т.е. загубила е поне 50 - 60% от динамиката си. Мисля си аз "карана е много градско + кофти нафта = задръстени дюзи" . Та тръгвам си от София за Добрич и я режа та режа за да е оправят нещата и накрая пак същатата работа. След което вече за на към вкъщи не издържах и спрях на първата бензиностанция и си купих добавка за прочистване на дизеловата система нещо си REDEX мисля че беше и ЧУДО. Колата в началото ми попридърма веднаж дваж и след това от Варна до София без никакъв проблем се прибрах и даже мога да кажа че изпитах истинската ALFA удоволствие.
Та да обобщим моето мнение е че определено има ефект от добавките и то не е само внушение. Просто има ефект там където е нужен.Alfa Romeo 166 2,4 JTD '99
Citroen Berlingo 1.9D Служебната
Comment
-
Първоначално публикувано от BlackBaron Покажи съобщениеПросто има ефект там където е нужен.
Comment
-
Относно превенцията въпроса е спорен.Имам приятел който си купи всички добавки на Дура луб.Още не можем да открием някакъв положителен ефект от упражнението.Сигурна е само сумата дето я даде за закупуването им.Най вероятно ефект върху изправни автомобилни възли няма.При изправен двигател или ск.кутия тази добавка най вероятно остава на депо да си чака момента когато се наложи да предпазва.
Comment
Comment